Instalatii de incendiu

Cele mai intalnite sisteme de stingere a incendiilor sunt sistemele de hidranti pentru exterior/interior, sprinklerele si sistemele de drenare.

Instalatii de hidranti montati in interiorul si exteriorul cladirilor

  • Hidrantii pentru incendiu de interior sunt amplasati in spatii cu vizibilitate extinsa (intrarile in incinta, holuri etc), urmand scenariile de siguranta in caz de incendiu;
  • Hidrantii de exterior se pot monta si subteran, ori la suprafata, la o distanta de 5 metri de zidul cladirii si la 15 minute de obiectivele care pot radia intens caldura.

Instalatii de sprinklere

Instalatiile de sprinklere sunt folosite pentru protectia impotriva incendiilor in cazul depozitelor, spatiilor dedicate productiei, parcarilor subterane si spatiilor comerciale.

De retinut este faptul ca in cazul acestor instalatii, acestea se declanseaza individual. Prin urmare, actioneaza doar asupra zonei incendiate, in acest fel fiind evitata inundarea inutila a celorlalte zone care nu sufera din pricina incendiului iscat.

Instalatii cu perdele de apa (drencere / sprinklere deschise)

Aceste instalatii sunt o solutie ideala si eficienta pentru propagarea incendiilor si stingerea acestora. Se diferentiaza de sprinklere, prin faptul ca in cazul de fata conductele sunt alimentate prin intermediul robinetilor de alimentare la care actionarea se face manual sau automat in caz de incendiu.

Respectam indicatiile producatorilor cand vine vorba de alegerea tipului de drencer, forma deflectorului de dispersie a apei, incat si felul in care se va efectua montajul acestora.

Contact

Ai nevoie de un instalator? Pregatim cele mai bune oferte pentru clientii nostri!