Interventii si reparatii

Reparatia – ansamblul de lucrari si operatiuni ce se executa pentru inlaturarea neconformitatilor/defectiunilor constatate la centrala termica in scopul aducerii acesteia la parametrii nominali de functionare conform prescriptiilor tehnice si manualelor de reparare emise de producator.

Sunt folosite numai piese de schimb de origine care asigura garantia bunei functionari a centralelor termice si care respecta standardele de conformitate si testele de siguranta la care acestea sunt supuse.

Piesele de schimb sunt sigilate in ambalaje originale imprimate cu sigla , codul piesei si poza acesteia.

In vederea optimizarii costurilor cu repararea centralei termice, va punem la dispozitie posibilitatea incheierii urmatoarelor pachete de servicii extinse dupa cum urmeaza:

 • Extragarantie + 2 ani – se activeaza la data punerii in functiune a centralei termice si prelungeste garantia comerciala pe care o are centrala termica cu inca 2 ani;Costul acesteia este 550 lei/2 ani.
 • IDEAL – se activeaza la data punerii in functiunea centralei termice si acopera gratuit, piesele de schimb originale si manopera pentru primii 10 ani de functionare.Costul acestui pachet este 550 lei/an.
 • CONFORT – se activeaza in primii 2 ani de viata ai centralei termice si acopera gratuit piesele de schimb originale pentru primii 10 ani de functionare.Manopera aferenta acestor interventii se achita separat la data la care aceasta se executa.Costul acestui pachet este 650 lei/an.
 • OPTIM – se activeaza in primii 2 ani de viata ai centralei termicesi acopera gratuit piesele de schimb originale si manopera pentru primii 10 ani de functionare.Costul acestui pachet este 750 lei/an.

Spalarea chimica

Cu totii ne dorim sa avem un consum de gaz eficient astfel incat costurile sa se mentina scazute si de aceea incercam permanent sa investim banii in solutiile care nu sunt neaparat cele mai ieftine ci in acele solutii care sa ne asigure confortul dorit.

Pentru ca o centrala termica sa isi pastreze performantele pe toata durata de viata, trebuie sa o intretinem in mod corespunzator astfel incat, pe langa verificarile tehnice periodice obligatorii la fiecare doi ani, spalarea si curatarea chimica a centralelor termice este un proces recomandat sa se faca periodic.

Depunerile acumulate pot afecta modul de functionare al centralei termice pe parcursul anilor, din diverse motive, apare coroziunea ce afecteaza buna functionare a intregului sistem. Ne confruntam cu randament scazut, radiatoare functionale partial, zgomot, consum crescut sau chiar infundarea completa pe timpul iernii.

Pentru a preveni toate aceste probleme, se recomanda sa se foloseasca filtre pentru curatare. Acestia au rolul de a inhiba procesul natural de coroziune si depunere de calcar. Spalarea instalatiei termice se va face sub presiune, pentru a elimina, usor si sigur, depunerile de namol si reziduurile de orice natura.

Firma noastra va poate ajuta cu asistenta tehnica pentru curatarea si spalarea instalatiei termice si a schimbatoarelor de caldura, in conditii de maxima siguranta si la cele mai inalte standarde de calitate.

Costuri

 • costul spalarii chimice a unui radiator – 120 lei
 • costul spalarii chimice a schimbatorului de caldura principal – 400 lei
 • costul spalarii chimice a schimbatorului secundar –  200 lei

Verificarea tehnica periodica

Legislatia prevede, similar instalatiilor de utilizare a gazelor naturale, ca utilizatorii de centrale termice si / sau cazane de apa sa efectueze o data la 2 ani verificarea lor tehnica. Aceasta consta in analizarea noxelor generate de echipament si este realizata cu ajutorul unor dispozitive speciale de detectie (analizator de gaze, pompa de verificare etc).

Rolul verificarii periodice tehnice a centralei pe care o posedati este acela de a identifica gradul precis de uzura al centralei, precum si capacitatea acesteia de functionare in parametrii optimi, in vederea eliminarii riscului de probleme potentiale ce pot fi cauzate de slaba sa functionare.

VTP + VIU = 350 LEI

* Daca apelati la D&G Gaz Services pentru verificarea tehnica periodica a centralei termice, costul verificarii instalatiei de gaze naturale va fi gratuit.

Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii privind oferta noastra.

Verificarea tehnica periodica efectuata la fiecare doi ani (I.S.C.I.R.) consta in urmatoarele proceduri:

 • verificarea existentei Livretului aparatului aflat la utilizator/detinator;
 • verificarea starii centralei termice si a mentinerii conditiilor initiale de instalare;
 • curatarea aparatului (daca este cazul);
 • analiza gazelor rezultate din ardere si verificarea incadrarii valorilor in limitele admise;
 • reglarea si verificarea procesului de ardere in scopul realizarii unei arderi complete, conform eficientei indicata de producator;
 • verificarea dispozitivelor de siguranta si control, reglare si siguranta (verificarea functionarii corecte a acestora);
 • incheierea raportului de verificare tehnica.
 • Reparatii centrale termice

Ulterior efectuarii acestor lucrari, beneficiarului i se vor preda integral documentele care atesta aceste modificari / revizuiri aduse sistemului / centralei termice. Toate acestea vor fi notate in livretul aparatului.

De ce este bine sa se efectueze verificarea centralei termice?

 • scaderea posibilitatii aparitiei unui defect;
 • prin reglarea arderii obtineti un consum redus de gaz;
 • prelungiea duratei de viata a centralei termice;
 • prevenirea unor accidente neplacute, de multe ori cu urmari grave;
 • oferiti siguranta familiei voastre.

Oferte speciale

Ai nevoie de un instalator? Pregatim cele mai bune oferte pentru clientii nostri!